TSEV FATCA Eğitim Çalıştayı ve Sunumu

TSEV FATCA Eğitim Çalıştayı ve Sunumu

28 Eylül 2016 12:08

Vergi kaçakçılığıyla mücadelede ülkelerin vergi idareleri arasında bilgi değişimi her geçen gün önem kazanmaktadır. Bu kapsamda ülkemizin de arasında bulunduğu 66 ülke ile ABD arasında imzalanan FATCA Anlaşması; bilgi değişiminin hangi içerikle ve ne şekilde gerçekleştirileceğini kurala bağlamaktadır. Eylül 2016 sonun da devreye girecek olan uygulama ile ilgili olarak bugüne kadar sigorta sektörüne özel bir program tertiplenmemiştir. FATCA uygulamasında tereddüt edilen hususlara açıklık getirilebilmesini teminen düzenlenen etkinlikte Gelir İdaresi Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Grup Başkanı Doç. Dr. Tahir Erdem ve Uzman Deniz Kayaalp TSEV’in konuğuydu.

Sektörden yoğun ilgi gören organizasyon 26 Eylül 2016 tarihinde Milli Reasürans TAŞ Konferans salonunda gerçekleşmiş, Doç. Dr. Tahir Erdem ve Uzman Deniz Kayaalp’in konuya ilişkin sunumunun ardından katılımcıların soruları alınarak yanıtlanmıştır.

FATCA Uygulamasına ilişkin olarak bir yıllık erteleme haberi de program esnasında katılımcılarla paylaşılmıştır. Sigorta ve emeklilik şirketlerinin programa gösterdiği yoğun ilgiden ötürü teşekkür eder, benzer programları sektörün beğenisine sunağımızı bilgilerinize sunarız.

FATCA Eğitim Çalıştayı Sunumunu İndirmek için tıklayın


Platformunuzu seçin ve Paylaşın!