2010 Yılında Türk Sigorta Sektörü – III. Ulusal Sigorta Sempozyumu


2010 Yılında Türk Sigorta Sektörü – III. Ulusal Sigorta Sempozyumu

Yayın No : TSEV-34

Yayın Tarihi : Şubat 2008

Sayfa Sayısı : 294

Fiyatı : 230 ₺ + KDV

İçindekiler :

PDF İÇİN TIKLAYIN


Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı; Türk sigorta sektörünün, rekabetçi bir yapıya kavuşturulması ve istikrarlı bir büyümeyi sürdürerek Avrupa Biriliği ve diğer ülkelerdeki tüm platformlarda temsil edilerek, Türk sigorta sektörünün tanıtımının yapılması amacıyla sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin hükümet temsilcileri, bürokratlar, akademisyenler, sektör yöneticileri ve yabancı uzmanlarla tartışılacağı ulusal ve uluslararası sempozyum ve konferanslar düzenlemektedir.

 

Bu çerçevede Vakfımız 18 Ekim 2007 tarihinde TSRŞB işbirliği ile “2010 Yılında Türk Sigorta Sektörü” konulu III. Ulusal Sigorta Sempozyumu’nu düzenlemiştir. Sempozyuma, Türk sigorta sektörü temsilcileri ve akademisyenler olmak üzere yaklaşık 400 kişi katılmıştır. Küresel Isınma ve Tük Sigorta Sektörü konulu İlk Oturum’da “Küresel Isınma’ya Sigorta Sektörünün Etkileri – Kamu Kesiminin Bakış Açısı”, “Küresel Isınmanın Sigorta Sektörüne Etkileri”, “Küresel Isınmanın Sigorta Muhasebesine Etkileri ve IFRS” konulu sunumlar yapılmıştır.

Mortgage ve Mortgage Sigortaları’nın ele alındığı II. A Oturumu’nda, Türkiye’de ve Dünya’da Mortgage ve Uygulamaları ile Mortgage’ın sigorta piyasasına, sermaye piyasalarına, konut piyasalarına, aracı kuruluşlara etkisi ve uygulama sorunları tartışılmıştır.

“Sigortacılık Kanunu ve İlgili Yönetmeliklerin Sigorta Sektörünün Gelişimi Açısından Değerlendirilmesi” konulu II. B Oturumu’nda ise Sigortacılık Kanunu Elementer Sigorta Şirketleri, Hayat ve Emeklilik Şirketleri, Acenteler, Eksperler ve Brokerler açısından değerlendirilmiştir.

Sempozyumda yapılan sunumların daha çok sayıda kişiyle paylaşılması amacıyla hazırlanan Kitabımızın konuyla ilgilenen herkese faydalı olmasını dilerim.
Saygılarımla,

Doç. Dr. Suna ÖZYÜKSEL (OKSAY)
Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı Müdürü



Platformunuzu seçin ve Paylaşın!